In de ban van de zin

In de ban van de zin

Waarom dit blog?

Elke blogtekst die ik schrijf, lokt me uit om dieper na te denken over het onderwerp waar ik op dat moment over schrijf. Dat maakt bloggen zo leuk. Het geeft stof tot nadenken voor de lezer, maar ook voor mij als schrijver.
Geniet je ook zo van schrijven? Ik nodig je van harte uit om een keer mijn Schrijfcafé in Hilversum of Soest bij te wonen.

Als ondernemer kan ik alleen nog schaapachtig schrijven.

Over schrijvenPosted by Corrie 04 May, 2015 16:27


Soms zou ik liever een schaap willen zijn. Onderdeel uitmaken van een grote kudde. Alleen maar de rest te volgen. Niet te hoeven opletten. Alleen maar knabbelen aan de grasprietjes en de heide. Dwaal ik af dan haalt de herder me er wel weer bij.
Ik probeer het toe te passen bij het schrijven. Me door niets of niemand om me heen af te laten leiden. Alleen maar puzzelen met woorden en zinnen. Het is de kunst om ondanks alles wat er om me heen gebeurd op die manier te schrijven. Alsof niets om me heen er toe doet en alles vanzelf weer op zijn pootjes terecht komt.

Schrijven en ondernemen
Vier jaar ben ik nu aan het ondernemen. Een weg van vallen en opstaan. Met veel nieuwe uitdagingen die ver buiten mijn comfortzone lagen. Ik heb mensen horen vragen: ‘Ben je niet bang om van je hobby je beroep te maken? Want dan ben je je hobby kwijt’. De eerste paar maanden was het juist omgekeerd. Ik had meer tijd dan ooit om te schrijven. Dag in dag uit heb ik aan mijn roman kunnen werken. Heb ik mogen verdwalen in mijn binnenwereld, op zoek naar de bouwstenen voor het verhaal. Het schrijven kwam pas in de knel toen ik de activiteiten op ging zetten voor Zinexprez. Opeens schreven alleen mijn klanten nog verhalen. Zelf schreef ik slechts mails naar de belasting, de boekhouder en allerlei andere mensen die wat van mij wilden.

Terug naar het schrijven
Het is mijn uitdaging om het schrijven terug te pakken. Om datgene wat mij zoveel energie geeft niet alleen voor mijn klanten maar ook voor mezelf weer beter op de kaart te zetten. Dat lukt me het best als ik tijden in mijn agenda afblok. Dan ben ik even geen ondernemer, mag ik alleen maar schrijven. Alsof de hele wereld om mij heen even niet meer bestaat. Het werkt goed om tegelijkertijd te schrijven met de klanten in mijn eigen Stiltecoupé. Dan omarm ik de rust die zij in mijn kantoor weten te vinden. Ik probeer heel mindful de ondernemerszorgen die in mijn hoofd zwerven liefdevol aan te kijken en weer los te laten. Steeds weer terug te keren naar mijn tekst.

Afgelopen maand ben ik twee keer met de schaapskudde mee geweest. Ik herkende iets in die schapen. Ik ontdekte dat dat de manier is waarop ik op dit moment schrijf: schaapachtig. Net als het schaap probeer ik de tijd te vergeten. Ik ga mee in de flow van de kudde. En alleen als iemand heel erg aandringt wil ik wel een beetje terug mekkeren.

--Corrie--


Eerdere blogs:
Mag jij van jezelf genieten van schrijven?
Onderneemster, schrijfster, moeder…welke volgorde?

Workshops / cursussen:
Twee keer per maand het Schrijfcafé
Cursus creatief dagboek schrijven 'Luisteren naar je pen'

  • Comments(2)//indebanvandezin.zinexprez.nl/#post91