In de ban van de zin

In de ban van de zin

Waarom dit blog?

Elke blogtekst die ik schrijf, lokt me uit om dieper na te denken over het onderwerp waar ik op dat moment over schrijf. Dat maakt bloggen zo leuk. Het geeft stof tot nadenken voor de lezer, maar ook voor mij als schrijver.
Geniet je ook zo van schrijven? Ik nodig je van harte uit om een keer mijn Schrijfcafé in Hilversum of Soest bij te wonen.

Van buiten naar binnen

Werk van cursistenPosted by Corrie 13 Sep, 2012 11:35
In het kader van de week van het schrijven, met het thema '1% inspiratie', organiseerde Zinexprez op 8 september een tweeënhalf uur durende schrijfwandeling over de heide van Hilversum.
Op een prachtige nazomerse dag doorkruisten we, via een deel van het Voetstappenpad, de paarse vlakte. De heide zoemde aan onze voeten. Bijen vlogen bedrijvig heen en weer in het warme zonnetje.
Het pad leidde ons dwars door een kudde witte koeien. Eén van de koeien kwam zelfs nieuwsgierig neus aan neus met ons te staan. Indrukwekkend groot is hij dan.
De deelnemers bekeken in opdracht de heide door andere ogen en waren verrast door allerlei dingen die ze anders niet opgemerkt zouden hebben. Het kostte dan ook weinig moeite de groep aan het schrijven te krijgen. Een recensie van de wandeling door de ogen van een zangeres, een kort verhaaltje aan de hand van een veertje en zelfs de nieuwsgierige koe werd al schrijvend belicht.
Eén van de deelnemers uitte haar verbazing over het feit dat ze zo snel tot een stukje tekst was gekomen. 'Op deze manier kan iedereen schrijven', zei ze.

  • Comments(0)//indebanvandezin.zinexprez.nl/#post9