In de ban van de zin

In de ban van de zin

Waarom dit blog?

Elke blogtekst die ik schrijf, lokt me uit om dieper na te denken over het onderwerp waar ik op dat moment over schrijf. Dat maakt bloggen zo leuk. Het geeft stof tot nadenken voor de lezer, maar ook voor mij als schrijver.
Geniet je ook zo van schrijven? Ik nodig je van harte uit om een keer mijn Schrijfcafé in Hilversum of Soest bij te wonen.

Dagboek als spiegel - Christine de Vries

SchrijfboekenPosted by Corrie 03 Mar, 2015 12:01


Jaren geleden kreeg ik tijdens een Schrijfcafé een serie leuke schrijfopdrachten voorgeschoteld. Bij navraag bleken ze gebaseerd te zijn op opdrachten uit de cursus 'Luisteren naar je pen'. Een door Christine de Vries ontwikkelde methode voor dagboek schrijven.
Ik ben de cursus gaan volgen en raakte verslingerd aan deze creatieve manier van dagboek schrijven. Ik heb me er met een trainerscursus in laten scholen en heb het 'Luisteren naar je pen' als activiteit opgenomen in mijn eigen cursusaanbod.
Christine heeft de schrijfopdrachten die ze in de cursus gebruikt beschreven in haar boek 'Dagboek als spiegel'.
Zo legt ze uit hoe je kunt schrijven aan de hand van citaten, voorwerpen, lijstjes en nog veel meer andere ingangen. Ze geeft adviezen en tips om te schrijven en te blijven schrijven.
Ook zonder de basiscursus gevolgd te hebben, zijn de oefeningen door de heldere beschrijving goed uit te voeren. Het boek staat garant voor uren ongedwongen schrijfplezier.

Lees hier meer over dit inspirerende boek van Christine de Vries.

  • Comments(0)//indebanvandezin.zinexprez.nl/#post87