In de ban van de zin

In de ban van de zin

Waarom dit blog?

Elke blogtekst die ik schrijf, lokt me uit om dieper na te denken over het onderwerp waar ik op dat moment over schrijf. Dat maakt bloggen zo leuk. Het geeft stof tot nadenken voor de lezer, maar ook voor mij als schrijver.
Geniet je ook zo van schrijven? Ik nodig je van harte uit om een keer mijn Schrijfcafé in Hilversum of Soest bij te wonen.

Gooise meiden

Werk van cursistenPosted by Corrie 25 Oct, 2011 22:23

De vriendinnen aan wie ik een workshop 'reminderdoosje' zou gaan geven kwamen al in opperbeste stemming het Schrijfkantoor binnen. Ze hadden zichzelf vervoerd in een vette geleende Mercedes oldtimer. De rit naar mijn kantoor was al een feest geweest. Met Tomtom, dat dan wel. Ze hadden zich gehuld in geleende bontjassen en sjaaltjes.
'We gaan naar het Gooi, dus dan moeten we wel in stijl.'
De harige omhulsels belandden al snel op een stoel en de workshop kon beginnen. Aan de sfeer zou het in ieder geval niet liggen, die kon niet meer stuk.
Al kwebbelend en lachend ging het stel aan de slag. Af en toe viel het stil. Eerst toen ze al bladerend op zoek gingen naar beeldmateriaal voor hun doosjes en later toen ze voor elkaar oneliners moesten schrijven. Daar was toch wel even concentratie voor nodig. Ik weet niet wie er meer heeft genoten, de groep of ik. In ieder geval bleken er onder dat zogenaamde Gooise uiterlijk vier toffe meiden te zitten.


  • Comments(0)//indebanvandezin.zinexprez.nl/#post3