In de ban van de zin

In de ban van de zin

Waarom dit blog?

Elke blogtekst die ik schrijf, lokt me uit om dieper na te denken over het onderwerp waar ik op dat moment over schrijf. Dat maakt bloggen zo leuk. Het geeft stof tot nadenken voor de lezer, maar ook voor mij als schrijver.
Geniet je ook zo van schrijven? Ik nodig je van harte uit om een keer mijn Schrijfcafé in Hilversum of Soest bij te wonen.

Schaapskudde

PotpourriPosted by Corrie 25 Apr, 2013 21:20

Eerst hoorde ik ze blaten, vervolgens drong hun scherpe geur mijn neus binnen (ik stond benedenwinds) en pas daarna zag ik ze. Als één grote kluwen bewoog de schaapskudde over de heide. Bij elkaar gehouden door twee zwart-witte collies die op de fluittonen van de herder om de kudde vlogen. Eén van de lammeren, die nog geen ontzag had voor de honden, bleef onverstoorbaar verder grazen. Op het commando van de herder sprong de hond bovenop het lam.
'Zo, vanaf nu weet hij het', zei de herder lachend.
Tijdens mijn lunch maak ik graag een wandeling over de heide en als ik de schaapskudde of de runderen tref, dan blijf ik graag even staan kijken. Deze week had ik geluk en belandde tot twee keer toe in de schaapskudde.

  • Comments(0)//indebanvandezin.zinexprez.nl/#post28