In de ban van de zin

In de ban van de zin

Waarom dit blog?

Elke blogtekst die ik schrijf, lokt me uit om dieper na te denken over het onderwerp waar ik op dat moment over schrijf. Dat maakt bloggen zo leuk. Het geeft stof tot nadenken voor de lezer, maar ook voor mij als schrijver.
Geniet je ook zo van schrijven? Ik nodig je van harte uit om een keer mijn Schrijfcafé in Hilversum of Soest bij te wonen.

Ontmoetingsweekend bij Casella

Recensies ZinexprezPosted by Corrie 22 Feb, 2018 11:12
Een verrijkend weekend met onder andere Corrie van Zinexprez.
Afgelopen weekend mochten we genieten van twee bijzondere dagen op de Boerderij van Casella: Plek voor stilte en ontmoeting.
Het thema was: "Ontmoetingen op ons levenspad". Op zaterdag stond het lopen van het labyrint centraal en zondag was er een workshop die gegeven werd door Corrie Gramser. Graag wil ik daar iets meer over vertellen.

Match Beursvloer
Alleen al de bijzondere manier van ontmoeten is vermeldenswaard. Want via de 'Maatschappelijke Beursvloer' kwam er een match tot stand. Corrie wilde wel een workshop verzorgen bij Casella en wij willen haar bij deze graag promoten, want het was echt geweldig.

Slogans schrijven
Als schrijfster / ergotherapeut nam ze ons mee naar de wereld van de slogans (een beetje zoals de bekende 'Loesje-teksten'. Het wonderlijke was wel dat ze het precies liet aansluiten bij het labyrint lopen. We waren met twaalf personen. Ze begon met een boeiende inleiding: wat heb jij met schrijven? In drie teams werkten we de ideeën samen uit. Er werd diep gedacht, geschreven en gelachen op elkaars vondsten in geestige en prikkelende teksten.
Corrie's enthousiasme en inspiratie werkten aanstekelijk. We hadden een paar uur de tijd, maar die vlogen om. Het wedstrijdelement deed het goed, want elke groep had drie sterke teksten op een groot vel - in een hart - geschreven. We kunnen het zo uitgeven!!! Wil je er meer over weten, kijk dan op de site van Corrie.

We hebben genoten
Ik denk dat ik namens onze hele groep mag zeggen: het was een inspirerende en verrijkende workshop. We hebben ervan genoten!!! Dankjewel Corrie.

Leonie Wicherink, deelnemer aan ontmoetingsweekend Casella

(reactie n.a.v. workshop 'Slogan schrijven' 11 januari 2015)
  • Comments(0)//indebanvandezin.zinexprez.nl/#post115